HET PROCES
 
Van eerste ontwerp tot laatste sieraad
Wat geschiedenis
 
We zijn meer dan 10 jaar geleden begonnen met kettingen met zelfgemaakte kwastjes van handgevormd katoen en vintage bedels die we vonden op een antiekmarkt. Na een tijdje wilden we graag onze eigen sieraden ontwerpen en tijdens een reis van drie maanden in Azië in 2009 vonden we een loyale en betrouwbare partner in Thailand die onze sieraden tot op de dag van vandaag 925 sterling zilver maakt.
 
 
Een nieuwe collectie
 
Een nieuwe collectie begint met een concept, een duidelijke visie op het verhaal dat we willen vertellen. We zoeken naar een grafisch of illustratief talent die aansluit bij ons idee en vervolgens ons helpt bij het visualiseren van onze ideeën. Dit kan uit de verpakking komen en in de meeste gevallen ook uit het ontwerp van de sieradenbedel. In sommige gevallen, zoals de collectie Motherlove en Take 5, maken we de sieradenontwerpen zelf.
sustainability_Thailand
 
 
 
Van eerste schets tot een afgewerkt en gepolijst sieraad kost tijd
 
De nieuwe ontwerpen van de sieraden worden verzonden naar May en Suri, zij zijn onze contactpersonen en zorgen voor het hele proces in Thailand. Eerst ontvangen we 3D-ontwerptekeningen, vervolgens de waxmodellen, daarna beginnen ze de monsters te maken en na onze bevestiging wordt de hele productie in beperkte hoeveelheden gemaakt. Van start tot finish duurt het een paar maanden.
 
Wanneer we alle sieraden ontvangen, wordt een deel ervan naar België gestuurd, waar ze een laag van 3 micron (laagdikte) krijgen  in 18K RJC-gecertificeerd goud.
 
 De laatste hand wordt gelegd in onze eigen studio
 
Sommige armbanden en kettingen zijn voorzien van (semi) edelstenen kralen. Deze kralen worden met de hand aan de sieraden bevestigd in ons eigen atelier in Rotterdam. Ook de gegraveerde letters worden met de hand op de sieraden aangebracht op onze vintage graveermachine.
 
 
 
 
 
 
 
Ons eigen zilver recyclen
 
De Gemstone-collectie, ‘You Rock my World’, is een andere verhaal. Wij zoeken naar prachtige en betekenisvolle edelstenen bij een Nederlandse galerij en groothandel in edelstenen.
 
We zijn zo blij dat we oude collectie-items en samples opnieuw kunnen gebruiken en recyclen voor deze collectie. Het zilver en de stenen worden door familie en vrienden naar Curaçao gebracht waar onze vriendin en goudsmid Nastasia Gendreau woont.
 
Ze studeerde af aan de opleiding goud- en zilversmid in Schoonhoven en maakt sieraden voor haar label Izao in haar atelier in Willemstad. Met haar vakmanschap creëert ze geweldige stukken voor Lennebelle volgens onze ontwerpen.